Hjem / Nyheter / Bransjenyheter / Vet du hvilken av de syv kategoriene arbeidsvernhansker du trenger?

Vet du hvilken av de syv kategoriene arbeidsvernhansker du trenger?

1. Bruk isolerte hansker for levende arbeid
Gummi har ikke bare gode elektriske isolasjonsegenskaper, men har også god strekkfasthet og dybde, samt punkteringsmotstand, aldringsmotstand, flammebestandighet og lavtemperaturmotstand. Denne hansketypen, uavhengig av modell, utseendestørrelse og tekniske krav, skal være i samsvar med bestemmelsene i de generelle tekniske betingelsene for levende isolerte hansker. Brukes hovedsakelig i arbeidsmiljøer med AC-spenning på 10kV og lavere.
2. Syre- og alkalibestandige hansker
Den kan være laget av gummi, lateks, plast og impregneringsmaterialer, som har en viss beskyttende effekt på syre og alkali, men den må overholde reglene for syre-(alkali)bestandige hansker. Ved bruk av disse hanskene er det nødvendig å sjekke om hanskene har defekter som sprayfrost, sprøhet, viskositet og skader. Sørg for at hanskene er lufttett og unngå lekkasje under visst trykk.
3. Oljebestandige hansker
Nitrilgummi, kloropren eller polyuretan brukes til å beskytte huden på hendene mot oljestimulering, unngå akutt dermatitt, akne, follikulitt, tørr hud, sprekker, pigmentering og negleforandringer.
4. Sveisehansker
Laget av ku-, griseskinn eller tolagsskinn, kan den deles inn i to-finger-type, tre-finger-type og fem-finger-type i henhold til fingertype. I møte med høy temperatur, smeltet metall og gnistforbrenning kan den beskytte hendene. Sveisehansker har strenge krav til utseende. For eksempel krever jevne produkter skinn med jevn tykkelse, fylde, mykhet og elastisitet. Plysjen på skinnoverflaten må være fin, jevn, fast og med jevn fargedybde. Hvis skinn mangler full elastisitet, har tykk fuzz på overflaten og er litt mørkere i fargen, regnes det som et sekundært produkt.
5. Antivibrasjonshansker
Basert på garnhansker og skinnhansker, legges en viss tykkelse av skumplast, lateks og luftsandwich syntetisk gummi eller skumgummi på hanskene for å absorbere vibrasjoner. Brukes hovedsakelig i bransjer som skogbruk, gruvedrift, konstruksjon og transport som kommer i kontakt med vibrasjoner, for å forhindre yrkessykdommer forårsaket av vibrasjoner. For antivibrasjonshansker er antivibrasjonseffekten omvendt proporsjonal med fleksibiliteten. For jo tykkere puten er, jo større luftmengde er i kontakt, desto bedre antivibrasjonseffekt. Men jo tykkere håndflaten og fingrene er, desto større innvirkning på operasjonen.
6. Brannhemmende og flammehemmende hansker
Tradisjonelle brannsikre og flammehemmende hansker er laget av som os-materiale, delt inn i to fingre og fem fingre, og kommer i tre størrelser: stor, medium og liten. Men på grunn av den irriterende effekten av os-fibre på menneskelig hud, brukes de nå sjelden. For tiden er brannsikre og flammehemmende hansker vanligvis laget av flammehemmende lerret eller andre brannsikre og flammehemmende stoffer, og brukes vanligvis til smelteovner eller andre typer ovnsarbeid.
7. Antistatiske hansker
Den er laget av en spesiell antistatisk fiberduk. Substratet er sammensatt av båndfibre og ledende fibre, med elastisitet og antistatisk ytelse, som kan unngå skade av statisk elektrisitet generert av menneskekroppen på produktet. Mye brukt i elektronikkindustrien, halvledere, støvfrie verksteder og dagliglivet.